Ik schreef er al eens eerder over, Nederlandse spammers die middels commentspam proberen hun website hoger in Google te krijgen.
Laatst was het weer raak. Iemand probeerde stiekem bij een nogal oud bericht een comment met link te plaatsen. Ik heb vrij weinig comments en bij elke comment ontvang ik een mail:
Author : GoX pure zuurstof kopen (IP: x.x.x.187 , ip187-x-x-x.adsl2.static.versatel.nl)
Comment:
GoX 99,9% pure zuurstof is goed voor het algehele gestel en geeft tot 30% meer energie!
De comment linkt naar purezuurstof.nl, een site welke grossiert in busjes pure zuurstof om in te ademen. De eigenaar runt ook whitelightshop.nl (thuis tanden bleken en ionclean.nl (diverse luchtfilters, ionisators, airco’s e.d.).
Ik heb maar even naar info@purezuurstof.nl gemaild dat ze moeten oprotten met hun stiekeme SEO spam. Krijg ik het volgende antwoord terug (let ook op het IP adres):
X-Originating-IP: [x.x.x.187]
From: xxx xxxx - IonClean <xxxxx@hotmail.com>
To: <johanboonstra@dds.nl>
Subject: RE: [JulietMikeBravo] Comment: "Hoornvliestransplantatie, langer
verhaal en dagen 3-7"
wat moet jij nou kanker sukkel... dat moet je zeggen als je voor me sta!!!!=
! stomp ik die kneuzige ogen van je dicht. Sukkel
Vanaf je Tele2 consumentenlijntje lopen te spammen en bij klachten mij uitschelden en verwijzen naar mijn langdurige oogaandoening vind ik redelijk ver gaan. Spamklachten naar de OPTA en Tele2 zijn dan ook verstuurd.
Echt, als je dan toch spamt doe het goed. Niet vanaf je thuislijntje en verwijzend naar je eigen sites. Niet op blogs met weinig comments waarbij het 100% opvalt.
De echte profs doen het zo